Onze visie

Onze manier van werken

Onze visie

Betrokkenheid

Onze dierenartsen vinden het belangrijk om u als klant nauw te betrekken bij het onderzoek en de behandeling van uw huisdier. Huisdieren worden steeds meer als volwaardig gezinslid beschouwd en dienen volgens ons dan ook op die manier benaderd te worden. Daarom zal de dierenarts tijdens het lichamelijk onderzoek van uw dier altijd uitleggen wat zij aan het doen is, zullen de bevindingen van het onderzoek met u worden besproken en als er afwijkingen worden gevonden zal de dierenarts u uitleggen wat deze aandoening(en) inhoud(en) en op welke klachten u in de toekomst moet gaan letten. Wanneer er een behandeling wordt ingesteld zal de dierenarts met u bespreken wat deze behandeling in houdt, waarom deze wordt ingezet en welk effect u er van mag verwachten. Om dit alles op deze manier te kunnen doen trekken wij voldoende tijd uit voor een consult, namelijk 15 minuten. 

Goede kwaliteit zorg

Het uiteindelijke doel van een bezoek aan de dierenarts is natuurlijk dat uw dier weer beter wordt. Wij vinden het niet alleen belangrijk om uw dier weer gezond te krijgen, maar ook om dit te doen op de best mogelijke manier. Daarom kiezen wij voor de beste medicaties, beste dieetvoeders en meest optimale narcosemiddelen. Daarnaast beschikken wij over de mogelijkheid om zelf röntgenfoto's te maken en urine, huid en bloedmonsters in de kliniek te onderzoeken. Voor uitgebreidere onderzoeken werken wij samen met één van de beste laboratoria. Regelmatig scholen zowel de dierenarts als de assistentes zich bij. Door deze werkwijze kunnen we uw dier niet alleen de beste kwaliteit zorg bieden, maar ook de veiligste en betrouwbaarste. 

Antibioticabeleid

Er is de laatste jaren veel te doen over het gebruik van antibiotica. Door steeds groter wordende resistentieproblemen blijven er steeds minder werkzame antibiotica over. Resistentie ontstaat door verkeerd en onzorgvuldig gebruik van antibiotica. Er zijn inmiddels al bacteriën waarbij geen enkel antibioticum meer werkt. Om deze problemen tegen te gaan is de wet rondom het antibioticumgebruik de laatste jaren veel strenger geworden. Dit heeft ook consequenties voor het behandelen van bacteriële infecties bij uw huisdieren.

Lees hier meer over het antibioticabeleid van Dierenkliniek Eikenlaan

Terug naar Over ons